معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فشار بیش از حد به منابع آبی کشور گفت: وقتی به جای ۴۰ درصد برداشت از منابع تجدید پذیر ۱۱۰ درصد برداشت می کنیم یعنی در حال ویران کردن کشور هستیم بنابراین تحت هر شرایطی و به هر طریقی باید استحصال آب در کشور کاهش یابد.
عیسی کلانتری اظهار کرد: برای محیط زیست مهم نیست که در وهله اول چند تن محصول برداشت می شود بلکه مهم این است که چند درصد از آبهای تجدیدپذیر در کشور استفاده می‌شود، مثلا اگر سالی چند هزار میلیارد تومان روی بهره وری آب سرمایه گذاری می کنیم ولی منتج به کم کردن استحصال نمی شود، این از نظر زیست محیطی بی فایده است.
کلانتری با اشاره به اینکه اقتصادی ترین نحوه تامین آب، بهره وری آن است گفت: به عنوان مثال اگر همان پولی که قرار است در پروژه انتقال آب هزینه شود، صرف بهره وری آب کنند قطعا کمبود آن جبران خواهد شد و می توانند آب مورد نیاز را از آب شیرین موجود در منطقه تامین کنند.


وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در افزایش بهره وری آب کشاورزی سرمایه گذاری می کند اما این افزایش منتج به کاهش برداشت آب نمی شود و بهره وری را بالا نمی برد، در واقع سطح زیر کشت را بالا می برد یعنی در کلان برای محیط زیست فرقی نمی کند ممکن است محصول کشاورزی اضافه شود اما برای حفظ محیط زیست هیچ اتفاقی نمی افتد.
کلانتری اظهار کرد: از دید ما بهره وری زمانی اتفاق می افتد که برداشت کم شود، از نظر من به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و فردی که قبلا وزیر کشاورزی بودم، این روش بهره وری هیچ فایده ای برای محیط زیست ندارد. در واقع، با این روش به طور مرتب سطح زیر کشت را افزایش می دهند.
وی درباره استفاده آب دریا گفت: ۸۰ درصد زندگی مردم جهان در حاشیه دریاها است، ایران نیز دارای سه حوضه آبی مهم در شمال و جنوب است که حجم زیادی از جمعیت در این نوارهای ساحلی زندگی می کنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از آبادان تا چابهار ۱.۸ درصد جمعیت کشور زندگی می کنند که اگر بخواهیم جمعیت را در مکران در کنار ساحل هم حفظ کنیم باید آب داشته باشیم.
وی اظهار کرد: اکنون کشورهای حاشیه خلیج فارس سالانه نزدیک به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد متر مکعب آب را شیرین و استفاده می کنند، اما ما هنوز به ۴۰۰ میلیون متر مکعب هم نرسیده‌ایم که می توان با تاکید بر حفظ نکات زیست محیطی این کار را توسعه داد.