اخبار تصفیه آب
اخبار تصفیه آب
نادرقلی ابراهیمی، دبیرستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری درباره اجرای این طرحهای فناورانه، اظهار کرد: در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی، این ستاد با همکاری بنیاد علوی و کمیته امداد امام خمینی (ره) مقدماتی را فراهم کرده تا برای واحدهای کوچک در حوزه پرورش ماهی و ایجاد گلخانههای کوچک در محیط روستایی و در قالب زنجیره ارزش، طرحهای فناورانه زودبازده در مناطق عشایری و محروم اجرایی شود.
محققان دانشگاه تگزاس واقع در آستین آمریکا دستگاه جدیدی را ساختند که قادر است با استفاده از انرژی خورشیدی، رطوبت موجود در هوا را جذب کرده و آن را به شکل آب آشامیدنی پاک جمعآوری کند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه اصلاح فرهنگ مصرف به معنای دورشدن از بدمصرفی و انتخاب الگوی مناسب برای استفاده از منابع آب و انرژی است، گفت: نباید شرایط به گونهای باشد که ما تنها با ابزار قیمت متوجه ارزش منابع گرانبهایی مثل آب باشیم.
رضا اردکانیان ادامه داد: ما در پنجمین دهه پیروزی انقلاب اسلامی نیازمند تمسک به چارچوبهای اخلاقی هستیم. عامل اصلی پیروزی انقلاب، برپا دارنده نظام و پایدار نگه دارنده آن پایبندی به اصول اخلاقی است. از این رو اصول و مبانی اخلاقی در همه عرصهها برای تمامی گروهها اصلیترین الزام موفقیت و دستیابی به اهداف است.
ادامه مطلب: ارزش منبع گرانبهایی همچون آب نباید فقط متاثر از قیمت باشد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: بارشهای اخیر حدود ۱۳۲ میلیون متر مکعب آب به حجم مخزن سدهای استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد.
اتابک جعفری با اشاره به اینکه بیشترین حجم آب ذخیره شده مربوط به سد پیشین است، افزود: بر اثر بارشهای اخیر ۶۵ میلیون مترمکعب آب وارد این سد شده و هماینک حجم فعلی آن به ۱۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
ادامه مطلب: ورود ۱۳۲ میلیون مترمکعب آب به مخزن سدهای سیستان و بلوچستان در بارندگی اخیر
اما چرا بیطرف، به رغم آنکه مخالفتها با معرفی او، حداقل درون مجلس، پررنگ نبود؛ چنین آرای پایینی کســب کرد؟ یکی از اصلیترین دلایل این اتفاق را باید در جدیتر شــدن بحرانهای زیســت محیطی، به ویژه مســئلۀ آب در جامعۀ امروز ایران یافت؛ بحرانی که شــاید ۲ دهۀ قبل و آن زمان که وزارت نیرو به سدســازی و وزارت جهاد کشاورزی به خودکفایی در تولید محصولات مختلف افتخار می کردند، این چنین ملموس و محسوس نبود و آثار و تبعات آن، سیاستمداران و رسانه ها را متاثر نمی کرد.
دیروز در جشنواره «نیرو و رسانه» در بخش سرمقاله، سرمقاله «محمد جواد روح» دبیر ارشد تحریریه »ماهنامه مدیریت سبز« در شماره دوم این ماهنامه به عنوان سرمقاله برتر شناخته شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه آب مایه حیات است و زمین بدون آب ارزشی ندارد، افزود: ایران کشور کم آبی است و هیچ برنامهای بدون کارشناسی در بخش آب کشور نباید اجرا شود.
بهگزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "قاسم تقیزاده خامسی" صبح امروز (شنبه) در نخستین روز کارگاه بینالمللی حسابداری آب در سالن اجتماعات ساختمان وزارت نیرو گفت: طی دهه گذشته چاههای غیرمجاز از 100 حلقه به 300 هزار حلقه رسیده، در الگوی کشت تغییر جدی صورت نگرفته و افرادی هم که مجوز قانونی حفر چاه دارند، چند برابر بیش از مجوز، آب برداشت میکنند.
ادامه مطلب: افزایش چاههای غیرمجاز به 300 هزار حلقه طی یک دهه
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، در این جلسه با حضور مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران، مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب و نمایندگان شرکتهای توسعه منابع آب و نیروی ایران، موسسه تحقیقات آب و سازمان آب و برق خوزستان در محل شرکت مدیریت منابع آب ایران، ملاحظات تهیه ساز و کار معین جهت ارائه پیشبینیهای کوتاه مدت بارندگی در حوضههای آبریز منتهی به استان خوزستان طی سه ماهه آتی، بررسی شد.
ادامه مطلب: بررسی پیشبینیهای بارندگی 3 ماه آتی در استان خوزستان
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از تنگناهای مالی این سازمان برای احداث سدهای مارد و پاییندست بهمنشیر خبر داد.
بهگزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "فرهاد ایزدجو" در حاشیه بازدید از پروژه های آبرسانی و آبیاری و زهکشی شهرستان آبادان و خرمشهر افزود: پیشرفت فیزیکی در بخش طرح های آبرسانی این منطقه به بیش از ٨٥ درصد رسیده و تامین آب این شهرها در وضعیت مناسبی قرار دارد. پیشرفت فیزیکی طرح آبیاری و زهکشی شهرهای آبادان و خرمشهر نیز بیش از ٧٥ درصد است.
نشست سالانه کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران همزمان با پنجاهمین سال تاسیس آن روز پنجشنبه 9 اسفند ماه با حضور مهندس محمد حاج رسولی ها مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و قائم مقام رئیس شورای عالی کمیته برگزار شد .
به گزارش شبکه خبری آب ایران مهندس حاج رسولی ها طی سخنانی با اشاره به قدمت دیرینه کمیته ملی آبیاری و زهکشی اظهار داشت : اولین سوالی که در ذهن مسئولان اجرایی مطرح می شود این است که با این قدمت ، آیا در طی سالهای گذشته اثر بخشی ها بهتر شده یا خیر ؟ که اطمینان دارم توانسته است این رسالت خود را ادا کند.
دکتر رضا اردکانیان وزیر نیرو طی نامه ای خطاب به مهندس محمد حاج رسولیها مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از تلاش های ارزنده وی و اعضای هیئت مدیره و مجموعه مدیران و کارکنان شرکت تشکر و قدردانی کرد.
بهرغم بارشهای مناسب امسال، در حالی که ۶۶ روز از آغاز سال آبی ۹۸-۹۷ سپری شده است، هنوز ۵۴ درصد از سدهای کشور ۴۰ درصد کمتر آب در مخزن خود ذخیره دارند.
تعداد ۱۷۸ سد بزرگ در کشور است که بر اساس اعلام شرکت مدیریت منابع آب ایران بهرغم بارشهای مناسب از ابتدای مهرماه تا ششم آذرماه امسال، هنوز تعداد ۹۶ سد (معادل ۵۴ درصد) کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
ادامه مطلب: ۵۴ درصد سدهای بزرگ کمتر از ۴۰ درصد ذخیره آب دارند
نیروگاه های برق دنیا تشنه هستند. ما دقیقا نمیدانیم این نیروگاهها چقدر آب مینوشند. کارشناسان میگویند کشورهای با بیشترین تنش آبی، کمترین اطلاعات را از میزان مصرف آب نیروگاههای حرارتی خود دارند.
به گزارش خبرنگار بین الملل «انرژی امروز» علی رغم اینکه بخش برق در بین صنایع از بزرگترین مصرف کنندگان آب به حساب میآیند، تعهدی برای این صنایع برای اعلام میزان آب مصرفی خود قائل نشدهاند.
نیروگاههای برق آب را برای بخشهای خنک سازی استفاده میکنند، اما پایگاه جهانی دادههای نیروگاههای برق که مهم ترین منبع اطلاعاتی نیروگاههای برق دنیاست، نتوانسته است برای بیش از ۵۹ درصد از ظرفیت برق تولیدی جهان اطلاعاتی کسب کند. این شکاف اطلاعاتی برای هر کس، از مصرف کننده تا سرمایهگذار، خطرناک است.
ادامه مطلب: کمترین اطلاعات از آب مصرفی نیروگاهها در کشورهای با بیشترین تنش آبی
نماینده مردم بندرعباس در مجلس گفت: امسال تاکنون وضع خوبی از لحاظ بارندگی نداشتیم اگر بارش به همین شکل باشد با مشکل مواجه میشویم.
حسین هاشمی تختی نژاد، درباره وضعیت ذخایر سدها و بارندگی در سال آبی جاری استان هرمزگان اظهار داشت: امسال تاکنون وضع خوبی از لحاظ بارندگی نداشتیم و همچنان بابت تامین آب نگرانی وجود دارد، البته طبق آنچه هواشناسی پیش بینی کرده نسبت به سال گذشته احتمال بارش وجود دارد و شاید ترسالی باشد، اما اگر بارش به همین شکل باشد با مشکل مواجه میشویم.
ادامه مطلب: آب شیرینکنها تنها راهکار باقیمانده برای تامین آب
کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نتایج آخرین گزارش صندوق حیات وحش، از کاهش ۶۰ درصدی شاخص کره حیات، نابودی ۵۰ درصد آبهای شیرین کره زمین، برداشت ۱۱۰ میلیون تنی غیر مجاز از دریاها و ورود ۱۲ میلیون تن پلاستیک به اقیانوسها خبر داد.
همزمان با سفر وزیر نیرو به استان خوزستان کلنگ احداث پنج آب شیرینکن جدید استان خوزستان به ظرفیت ۴۶ هزار مترمکعب در شبانهروز به زمین زده شد.
بارندگی ها در ۵۰ روز نخست سال آبی جاری نسبت به دوره مشابه پارسال ۲۰۷ درصد افزایش یافت.
از پاییز چه میخواهیم؟ نمنم بارانی با برگهای زرد و قرمزی که روی زمین ریخته. چقدر این صحنه میتواند رویایی باشد؛ چیزی شبیه یکی از سکانسهای فیلمی رمانتیک. اگرچه باید این صحنه را از شرق کشور حذف کرد که بارندگیهایش به طرز تاسفانگیزی کاهش یافته.
روزنامه ایران نوشت: همین ابتدای کار پاییز امسال یک هیچ از پاییز سال گذشته جلوتر است. پاییز سال گذشته کمترین بارندگی ۱۰سال گذشته را رکورد زده بود. پس میشود امیدوار باشیم به پاییز پر باران امسال؟ برخی از کارشناسان هواشناسی عنوان میکنند پاییز امسال پربارش خواهد بود. بارندگیهای چند روز گذشته تهران، گیلان، مازندران، خراسان و چند استان دیگر میتواند گواه این ادعا باشد؟
وزارت نیرو برای گذر از چالشها و تنشهای آبی موجود در کشور برنامههای متعددی را در بخشهای مختلف تا سال ۱۴۰۰ درنظر گرفته تا بتوان در آن سال میزان تنش آبی را به صفر رساند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، گفت: عمده ترین مشکلات تامین آب شرب روستای شامل پراکندگی روستاهای کشور و وابستگی روستاها به منابع آب ناپایدار است که در نشست دیروزمورد بررسی قرار گرفت.
نورمحمد تربتی نژاد، در تشریح دیروز(یکشنبه ۲۹ مهرماه) نشست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: نشست امروز کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تحت عنوان برنامه وزارت نیرو جهت تامین آب شرب روستائی با شرکت مسئولین وزارت نیرو، مرکز پژوهشهای مجلس و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
گفتوگوهای آبی بین ایران و افغانستان سالیان زیادی است که همواره به عنوان یکی ازموضوعات مورد بحث میان مقامات دو کشور مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است. این روزها صحبت از توافق کلی در مساله آب میان دو کشور مطرح شده است، گرچه سیاست همسایگی و گفتوگو همواره موجب شده تا مسئولان دو کشور ایران و افغانستان از طریق دیپلماسی مساله "آب" را بررسی کنند.
تداوم خشکسالیها، افت بارندگیها و تبعات ناشی از کمآبی و بیآبی در کشور موجب شده تا از میان ۶۰۹ دشت ایران، ۳۹۰ دشت دارای وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که از این تعداد ۲۵۵ دشت در شرایط ممنوعه و ۱۳۵ دشت نیز در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار گرفتهاند و هرگونه توسعه بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی در دشتهای یاد شده ممنوع است.
پروفسور کردوانی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد لولههای ایران فرسوده شدهاند و این امر موجب هدررفت ۳۰ درصد آبها میشود.
پروفسور پرویز کردوانی اظهار کرد: در گذشته در دشت قزوین در عمق ۳۵ متری سطح زمین به آب میرسیدند ولی با افزایش برداشت آب، این ارتفاع به ۲۵۰ متر رسیده و مسئولان در حال تدوین برنامه هستند تا با اعمال روشهایی این کمبود را جبران کرده و تا ۲۰ سال آینده در ۳۰ متری به آب، دست پیدا کنند ولی همچنان در شهرها برای مصرف بیرویه آب، اقدامی انجان نشده است.
ادامه مطلب: نشت ۳۰ درصدی آبهای ایران به دلیل فرسودگی لولههای انتقال
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس اعتقاد دارد که در دولت تدبیر و امید زیرساخت های توسعه در بخشهای مختلف فارس تقویت شده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، عنایت الله رحیمی عصر یکشنبه اول مهر در جمع خبرنگاران گفت: راه، راهآهن و فرودگاه از زیرساخت های اصلی محسوب می شود و رساندن آزادراه شیراز اصفهان به سطح 75 درصد پیشرفت فیزیکی اقدام مهم دولت تدبیر و امید است.
برای نخستین بار در کشور سیستم بیوراکتور انوکسیک/غشایی/ کلرزنی/هوادهی حذف نیترات آب آشامیدنی در پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و ساخته شد.
دکتر عبداللهزاده، مجری طرح گفت: با توجه به معضل غلظت بالای نیترات در چاههای آب کشور و سرطانزایی این آلاینده، اعضای هیئت علمی گروه محیط زیست پژوهشگاه مواد و انرژی در قالب یک پروژه کلان و با حمایت این مرکز و هزینه بیش از یک میلیارد ریال اقدام به طراحی و ساخت راکتور حذف نیترات کردند.
ادامه مطلب: ساخت سیستم ترکیبی بیوراکتور با قابلیت حذف نیترات از آب آشامیدنی
وزیر نیرو می گوید، از آنجا که روند کنونی مصرف آب و برق و صِرف توجه به تولید برای جوابگویی به تقاضا روندی پایدار نیست، ناگزیریم مجموعه ای از سیاست های تشویقی و تنبیهی را برای مدیریت مصرف و تقاضا به کار بگیریم.
«در شرایطی که اسب دنیا چهار نعل به سمت مقابله با آثار تغییر اقلیم حرکت می کند، نباید با طرح یک سری دعواهای «حیدری-نعمتی» و تسویه حساب های سیاسی فرصت محدود باقیمانده را از بین ببریم؛ باید همسو با یکدیگر، با گام هایی همچون اصلاح مصرف به سمت مقابله با تغییر اقلیم حرکت کنیم».
این سخنان، بخشی از اظهارنظرهای «رضا اردکانیان» وزیر نیرو است که در پاسخ به هر پرسشی، پای اصلاح مصرف را پیش می کشد.
ر حالی به نیمه تابستان سال جاری رسیدهایم که از میان ۱۷۷ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور ۸۰ سد بزرگ از جمله سدهای زایندهرود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
کاهش بی سابقه بارشها در سال گذشته و در پی آن افت روانآبها موجب شده است تا به رغم رشد ۱۲ درصدی بارشها در فصل بهار امسال، حجم ذخیره آب سدهای موجود در ۶ حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به ۲۳.۴۰ میلیارد مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهای کشور کاهش ۱۵ درصدی پیدا کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 95 درصد آب مصرفی در کشور ما آب کشاورزی است و فقط 2.5 درصد به مصرف شرب میرسد که در تامین همین میزان آب شرب نیز دچار مشکل هستیم و بدترین شرایط را داریم.بسیاری از روستاها یک ماه است که با تانکر آبرسانی میشوند که تا میانه شهریور هم این وضعیت ادامه خواهد داشت.
احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت آب استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر تغییرات اقلیمی و خشکسالیها از شاخ آفریقا تا شرق آسیا کشیده شده و کشور ما هم که در مدار 30 درجه قرار گرفته از این قاعده مستثنی نیست.
در حالی که با اوج گیری بحران آب در خرمشهر و آبادان، برخی انتقاد را در دستور کار قرار دادند، نهادی که توجه خود را صرف محرومیت زدایی از برخی نقاط کشورمان کرده، راهکاری را در دستور کار قرار داد که هدف از آن، رفع مشکل به وجود آمده در کوتاهترین زمان ممکن است.
ادامه مطلب: توزیع یک میلیون بطری آب معدنی در خرمشهر و آبادان توسط بنیاد علوی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: کاهش آب رودخانه ها و منابع آبی زیرزمینی اولین هشدارش، آلایندگی آب است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس علی نظری در برنامه صدا و سیمای گلستان با عنوان آب سرچشمه حیات، اظهار کرد: سطح تراز آبهای زیرزمینی کم عمق امسال نسبت به سال گذشته نیم متر و در دراز مدت 87 صدم متر افت کرده است. معنایش این است نسبت به سال گذشته 138 میلیون متر مکعب و نسبت به درازمدت 234 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از سفره های کم عمق زیرزمینی استان صورت گرفته است.
ادامه مطلب: آلایندگی، اولین هشدار کاهش آب رودخانه ها و منابع آبی است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرآب وفاضلاب شهری شهرستان فریدن درجلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران این شهرستان گفت:دبی منابع آب آشامیدنی داران به شدت روبه کاهش است و در مدت یک هفته دبی برخی چاهها از 25 به 20 لیتر در ثانیه رسیده است.
آب همواره به عنوان عنصر حیاتی در زندگی مهم بوده است ولی لازم است نکاتی در رابطه با آبهای آشامیدنی و معدنی سالم و مجاز ذکر شود تا افراد جامعه در انتخاب و مصرف این مایع حیاتی حساسیت بیشتری داشته باشند زیرا ممکن است برخی از آبهای حتی معدنی، سالم نبوده و حاوی سموم و میکروبهای مضر برای سلامت انسان باشند.
در حال حاضر با استفاده از ۴۵۷ آزمایشگاه در مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب شهری و ۳۷۷ آزمایشگاه در مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب روستایی پایش کیفیت آب به طور مستمر و تواتر توصیه شده انجام میشود. مراکز بهداشت و خانههای بهداشت روستایی به عنوان ناظر کیفیت آب را تحت نظر دارند.
کیفیت آب ایران چقدر است؟
به گزارش جماران؛ موضوع کیفیت آب یک مساله مهم و حیاتی برای کشور و حتی دنیاست، از این رو قوانین و برنامههای بینالمللی و ملی متعددی برای این مهم وجود دارد تا آبی که به دست مشترکان میرسد از سلامت کافی برخوردار باشد.
استان سمنان در بخش های مختلف دارای ظرفیتهای قابل توجهی است که به خاطر کمبود آب، شکوفا نشده است و به همین دلیل 13 دشت از 26 دشت استان ممنوعه بوده و سهم آب های زیرزمینی از تامین آب در استان بیش از 70 تا 80 درصد است در شرایطی که اگر این میزان 40 درصد باشد بحران محسوب می شود در حالی که سرانه مصرف آب در سمنان نسبت به کشور کمتر است.
مطابق آمارگیری نقطه به نقطه در سال ۱۳۹۵، به طور متوسط در سطح کل کشور درصد مشترکان با مصرف بالای ۲۰ متر مکعب در ماه به کمتر از ۲۲.۳ درصد از کل مشترکان رسیدهاند.
هماکنون الگوی کنونی مصرف آب کشور حدود ۱۵ مترمکعب است و از ۲۲ میلیون مشترک بیش از ۵۵ درصد مشترکان در این دسته قرار میگیرند، تا سال گذشته نیز اساس آمارهای مصرف، حدود ۷۰ درصد مشترکان آب و فاضلاب کمتر از ۲۰ مترمکعب در ماه مصرف آب داند که اکنون این عدد کاهش یافته است .
سال ۱۳۳۵ که جمعیت ایران ۱۹ میلیون نفر بود سرانه آب تجدید پذیر هر ایرانی ۶هزار متر مکعب بود که امروزه این رقم به یک چهارم تقلیل پیدا کرده، در حالی که سرانه آب تجدیدپذیر سالانه در بسیاری از کشورهای اروپایی، اسکاندیناوی و آمریکای شمالی بیش از ۶ یا ۷ هزار متر مکعب است.
به گزارش خبرانرژی، در حال حاضر در معادله آب با کسری روبهرو هستیم که صورت آن آب تجدید پذیر با ۱۱۶ میلیارد متر مکعب و در مخرج میزان کنونی جمعیت یعنی ۸۰ میلیون نفر است، متاسفانه همه ساله صورت کسر در حال کاهش و مخرج آن در حال افزایش است که برآیند آن ۱۴۵۰ متر مکعب سرانه آب تجدید پذیر سالانه به ازای هر نفر خواهد بود.
وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه شبکههای فاضلاب به عنوان یکی از مسائل مهم در مدیریت آب مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده است، گفت: در چهار سال فعالیت این دولت ۴۲ تصفیه خانه فاضلاب جدید در سطح کشور اجرا شد و به بهره برداری رسید.
حمید چیت چیان روز گذشته در آئین افتتاح مدول دوم تصفیهخانه خوی و شبکه ۷۵ کیلومتری انتقال فاضلاب این طرح افزود: جمع تصفیه خانههای کشور در ۵۴ سال گذشته ۴.۱۵ میلیون مترمکعب در شبانه روز بود و در این مدت به اندازه ۲۶ درصد ۵۰ سال پیش از فعالیت این دولت تصفیه خانه فاضلاب افتتاح شده است.
ادامه مطلب: ۴۲ تصفیه خانه فاضلاب در دولت یازدهم اجرا و بهره برداری شد
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با توجه به اینکه از امروز طبق اعلام سازمان هواشناسی قرار است که دمای هوا افزایش یابد، اگر در میزان مصرف آب صرفهجویی و مدیریت صورت نگیرد، قطعا شاهد افت فشار آب خواهیم بود.
بحران آب در کشور از دیرباز یکی از دغدغههای مهم بوده که دلایل متعددی در ایجاد آن نقش داشته و با وجود اینکه تاکنون برای رفع این مساله راهکارهای متعددی ایجاد و اجرایی شده، اما همچنان این بحران در کشور حکم فرمایی میکند.
به گزارش خبرانرژی، در برنامه ششم توسعه تلاش شده است تا آب به عنوان یکی از مسائل مهم کشور و بخش آب و محیط زیست جزو اولویتهای این برنامه مطرح باشند، در مبحث کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی و طرح تعادل بخشی به آبهای زیرزمینی، مطابق محاسبات وزارت نیرو بایستی سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب در این بخش کاهش اعمال شود که در همین راستا ۱۵ پروژه طراحی شده که ۱۱ پروژه مربوط به وزارت نیرو است .
به مناسبت روز جهانی آب، صندوق جهانی حیات وحش، سازمانی باتجربه در زمینه حفاظت از محیط زیست، تغییرات آبوهوایی را تهدیدی خوانده که میتواند بحران کمبود آب را به معضلی چارهناپذیر بدل کند.
جمعیت صندوق جهانی حیات وحش (WWF) جهانیان را به مشکل فزاینده کمبود آب توجه داده است. گرمایش و تغییرات آبوهوایی، زیستبوم انسانها را با خطر جدی روبرو کرده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به اینکه در سال جاری ۳۰ سامانه ذخیره و توزیع اضطراری آب در تهران راهاندازی خواهد شد، گفت: در سال ۹۷ تلاش شبانهروزی برای تامین پایدار آب مورد نیاز شهروندان استان تهران مانند سالهای گذشته سرلوحه کار ما خواهد بود.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، محمد پرورش، به محورهای کلی برنامههای این شرکت در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال تلاش میکنیم با برنامهریزیهای صورتگرفته و بر اساس تعهداتمان میزان هدررفت آب در شبکه را بیش از پیش کاهش دهیم.
وی توسعه شبکه جمعآوری و تصفیه فاضلاب تهران را از دیگر اولویتهای کاری شرکت در سال جاری برشمرد و افزود: در کنار این موارد تلاش داریم در سال ۹۷ تعداد ۳۰ سامانه ذخیره و توزیع اضطراری آب در تهران راهاندازی کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد در سال ۹۷ تلاش شبانهروزی برای تامین پایدار آب مورد نیاز شهروندان استان تهران نیز مانند سالهای گذشته سرلوحه کار ما خواهد بود.
پرورش به تببین نحوه فعالیت این شرکت در سال ۹۶ پرداخت و افزود: سال گذشته برای این مجموعه در حالی سپری شد که توانستیم اقدامات قابل توجهی در دو حوزه آب و فاضلاب را به ثمر بنشانیم؛ بهرهبرداری از تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای مختلف استان تهران مانند اسلامشهر، پردیس، پرند، پیشوا و... گام موثری در بهبود وضعیت جمعآوری، تصفیه پساب و همچنین حفظ محیط زیست استان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه از رهگذر تصفیه فاضلاب میتوان علاوه بر حفظ محیط زیست، از آلودگی منابع زیرزمینی آب نیز جلوگیری کرد، ادامه داد: در بخش آب هم توانستیم طرح ارتقای کیفیت آب جنوب تهران یا همان طرح سلامت را به بهرهبرداری برسانیم.
ادامه مطلب: راهاندازی۳۰سامانه ذخیره اضطراری آب تهران در سال۹۷
مدیر عامل شرکت آبفای یزد گفت: وضعیت منابع آب داخلی استان یزد به دلیل خشکسالیهای مستمر هم از منظر کیفی و هم کمی به شدت آسیب دیده و تحقیقا بدون آب انتقالی که بالغ بر ۶۰ درصد نیاز آب شرب ده شهر استان را تامین مینماید، تامین نیازهای شرب استان غیر قابل انجام است .
بهگزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، علی اسلامی با بیان این مطلب اظهار داشت: شرایط آب و هوایی استان که تابستانهای گرم و خشک را بر استان حاکم میکند یکی از چالشهای تأمین آب شرب بوده به نحوی که در سه ماههٔ خرداد، تیر و مرداد بالغ بر ۴۵ درصد از کل نیاز آبی یک سال را در بر میگیرد و مصارف تابستانهای اکثریت قریب به اتفاق شهرهای استان افزون بر دو برابر فصل سرد است.
معاون مدیر کل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: بحران کیفیت آب، معضل بزرگی است که طی دو سال آینده کشور را دچار مشکل خواهد کرد.
هدایت فهمی معاون مدیـر کل دفتر بـرنـامهریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو در رابطه با روز جهانی آب اظهار کرد: ۲۲ ماه مارس مصادف با ۲ فروردین از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی آب نام گذاری شده است. این نام گذاری اولین بار در سال ۱۹۹۲ در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در شهر ریودوژانیرو کشور برزیل رسما اعلام شد و از کشورهای عضو این معاهده کاسته شده است. این روز را به ترویج و آگاهی سازی مردم برای مصرف بهینه آب اختصاص داده اند.
استاندار تهران گفت: با توجه به کمبود آب باید در مصرف آن صرفهجویی شود و در بخشهای صنعتی، کشاورزی و خانگی از روشهای نوین برای مصرف آب استفاده شود.
محمدحسین مقیمی در جلسه شورای استان تهران گفت: موضوعی که استان تهران با مشکل مواجه شده کمبود آب است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بر لزوم ایجاد شبکه ملی پایش کیفیت منابع آب به منظور رصد آنلاین کیفیت آب تاکید کرد.
رحیم میدانی، در آیین افتتاح ایستگاه های پایش آنلاین و مرکز مانیتورینگ کیفیت منابع آب استان تهران اظهار داشت: مسائل آب کشور تنها با ساخت سد حل نمی شود چرا که تاکنون ظرفیتی معادل ۵۲ میلیارد متر مکعب سدسازی شده اما این میزان ظرفیت ایجاد شده در زمان کاهش بارندگی ها معضلی را حل نمی کند.
فیلترهای گرافن، آب آلوده را تبدیل به آب قابل آشامیدن میکند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» محققان استرالیایی با همکاری دانشمندان ایالات متحده توانستند فیلتری بسازند که میتواند به روشی بسیار ارزان آب نمکی دریا را به آب آشامیدنی تبدیل کند.
در این فرآیند یک لیوان حاوی مواد به نام مواد فلزی آلی وجود دارد که میتواند مواد معدنی مثل لیتیوم و طلا را هم از آب اقیانوسها جدا کنند.
نگاهی به اقلیمهای گرم و خشک کشور که روزگاری با تکیه بر قناتها خو را با شرایط اقلیمی سازگار کرده بودند نشان میدهد که امروز به لطف مدیریت ناکارآمد، فساد و کشاورزی ناپایدار و غارت منابع آب، قناتها نیز یا از بین رفته یا نفسهای آخر میکشند.
واقعیت تلخ این است که در بسیاری از این مناطق راه بازگشتی وجود نداشته و منابع آب بکلی خشکیده اند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فشار بیش از حد به منابع آبی کشور گفت: وقتی به جای ۴۰ درصد برداشت از منابع تجدید پذیر ۱۱۰ درصد برداشت می کنیم یعنی در حال ویران کردن کشور هستیم بنابراین تحت هر شرایطی و به هر طریقی باید استحصال آب در کشور کاهش یابد.
عیسی کلانتری اظهار کرد: برای محیط زیست مهم نیست که در وهله اول چند تن محصول برداشت می شود بلکه مهم این است که چند درصد از آبهای تجدیدپذیر در کشور استفاده میشود، مثلا اگر سالی چند هزار میلیارد تومان روی بهره وری آب سرمایه گذاری می کنیم ولی منتج به کم کردن استحصال نمی شود، این از نظر زیست محیطی بی فایده است.
کلانتری با اشاره به اینکه اقتصادی ترین نحوه تامین آب، بهره وری آن است گفت: به عنوان مثال اگر همان پولی که قرار است در پروژه انتقال آب هزینه شود، صرف بهره وری آب کنند قطعا کمبود آن جبران خواهد شد و می توانند آب مورد نیاز را از آب شیرین موجود در منطقه تامین کنند.
بحران آب در کشور از دیرباز یکی از دغدغههای مهم بوده که دلایل متعددی در ایجاد آن نقش داشته و با وجود اینکه تاکنون برای رفع این مساله راهکارهای متعددی ایجاد و اجرایی شده، اما همچنان این بحران در کشور حکم فرمایی میکند.
به گزارش خبرانرژی، در برنامه ششم توسعه تلاش شده است تا آب به عنوان یکی از مسائل مهم کشور و بخش آب و محیط زیست جزو اولویتهای این برنامه مطرح باشند، در مبحث کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی و طرح تعادل بخشی به آبهای زیرزمینی، مطابق محاسبات وزارت نیرو بایستی سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب در این بخش کاهش اعمال شود که در همین راستا ۱۵ پروژه طراحی شده که ۱۱ پروژه مربوط به وزارت نیرو است.
رئیس کمیسیون بهداشت در نشست مشترک با مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: بسیاری از شهروندان از پیچیدگی و دشواری فرایند تامین و تصفیه آب در تهران آگاهی ندارند و مسئولان آبفای استان تهران باید در این باره مردم را آگاه کنند.
همه موجودات زنده نیاز به آب تمیز و پاک دارند. برای رویش محصولات کشاورزی و برای نوشیدن نیاز به آب داریم. ماهی ها و حیوانات نیز به آب محتاجند. اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر می افتد.
آلودگی آب
بسیاری از آلودگی ها می توانند به آب رودخانه، نهر آب و اقیانوس ها ضرر برسانند. سه نوع آلودگی شایع آب عبارت است از: خاک، کودها و باکتری ها.
هنگامی که باران می بارد، خاک درون رودخانه و نهر را می شوید. خاک درون آب می تواند حیوانات ریز و تخم ماهی ها را از بین ببرد. خاک می تواند آبشش ماهی را مسدود کند و نیز جلوی نور آفتاب را بگیرد و باعث از بین رفتن گیاهان در آب شود.
مواد مغذیی که اغلب از کودها به دست می آیند، باعث آلوده کردن دریاچه، تالاب و مخازن آب می گردند. نیتروژن و فسفر باعث رشد جلبک ها می شوند و آب را به رنگ سبز درمی آورند.
باکتری ها اغلب از فاضلاب ها در آب ها می ریزند و می توانند آب را آلوده کنند.
علل آلودگی آب
1- فاضلاب و آب کثیف : فاضلاب شامل مدفوع، ادرار و شستن بدن و لباس می باشد. از بین نبردن فاضلاب در آب ها باعث بروز بیماری هایی نظیر اسهال می گردد.
2- زباله های دریایی: این زباله ها شامل مقوا (دو هفته طول می کشد تا مقوا تجزیه شود)، روزنامه (6 هفته طول می کشد تا تجزیه شود)، قوطی های فیلم عکاسی (6 هفته طول می کشد تا تجزیه شود)، کف (50 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، ظروف پلی استرین (80 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، آلومینیوم (200 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، بسته های پلاستیکی (400 سال طول می کشد تا تجزیه شود) و شیشه (زمان زیادی طول می کشد تا تجزیه شود و ما زمان دقیق تجزیه شده شیشه را نمی دانیم) است.
در اتمسفر، ذرات آب با دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن مخلوط می شود و تشکیل یک اسید ضعیف را می دهد. آب باران آلوده به این گازها، به نام باران اسیدی خوانده می شود
3- زباله های صنعتی که عبارتند از:
- آزبست (پنبه نسوز) : افراد این ماده را استنشاق می کنند و باعث بیماری هایی از قبیل: آزبستوز (نوعی بیماری ریوی)، مزوتلیوما (نوعی سرطان که پوشش ریه و شکم را درگیر می کند)، سرطان ریه، سرطان روده و سرطان کبد می شود.
- سرب : یک عنصر فلزی و ماده غیر قابل تجزیه است و موجب جلوگیری از فعالیت آنزیم های بدن می گردد.
- جیوه: یک عنصر فلزی و ماده غیر قابل تجزیه است و موجب مسمویت با جیوه می گردد.
- نیترات و فسفات: در اغلب موارد نیترات ها و فسفات ها، خاک را می شویند و به رودخانه و دریاچه می ریزند. نیترات ها و فسفات ها موجب اوتروفیکاسیون (انباشت آب) می شوند که برای محیط دریایی مضر می باشد.
- گوگرد (سولفور): یک ماده غیر فلزی که برای زندگی دریایی مضر می باشد.
- روغن: در آب حل نمی شود و در سطح آب لایه ضخیم کفی ایجاد می کند. این لایه ضخیم باعث می شود که نور آفتاب به آب نرسد، بنابراین گیاهان دریایی از بین می روند و برای ماهی ها و پرندگان دریایی نیز خطرناک می باشد.
- پتروشیمی: از نفت و یا گاز تشکیل شده و برای زندگی دریایی می تواند سمی باشد.
آلودگی آب
4- زباله های رادیواکتیو: این زباله ها از فراورده های صنایع، پزشکی و تحقیقاتی بوجود می آیند و می توانند اثرات مضری را بر زیستگاه های دریایی داشته باشند. نیروگاه های هسته ای، استخراج و پالایش اورانیوم و توریوم از علل آلودگی آب ها می باشند.
5- آلودگی نفتی: نفت از تانکرها، کشتی ها و غیره نشت می کند. نفت در آب حل نمی شود و لایه ضخیمی را روی سطح آب به جای می گذارد. این لایه ضخیم باعث می شود که نور خورشید به آب نرسد، بنابراین گیاهان دریایی از بین می روند و برای ماهی ها و پرندگان دریایی نیز خطرناک می باشد.
6- ذخایر زیرزمینی: مخازن و لوله های زیرزمینی که اغلب حاوی نفت می باشند، برای محیط اطرافشان مضر می باشند. قبل از سال 1980، این لوله های زیرزمینی از جنس فولاد بودند که به طور مستقیم باعث آلودگی می شدند. با گذشت زمان و از بین رفتن فولاد، مواد درون این لوله ها باعث آلودگی خاک و آب های زیرزمینی شدند.
7- آلودگی جوی: در اتمسفر، ذرات آب با دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن مخلوط می شود و تشکیل یک اسید ضعیف را می دهد. آلودگی جوی یعنی بخار آب مقدار زیادی از این گازها را جذب کرده و اسیدی می شود. آب باران آلوده به این گازها، به نام باران اسیدی خوانده می شود. هنگامی که باران اسیدی می بارد، زندگی حیوانات دریایی آسیب می بیند.
زباله های صنعتی می توانند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، عدم باروری و مسمومیت حاد شوند
8- گرمای کره زمین: افزایش گرمای کره زمین باعث افزایش دمای آب می شود. افزایش دمای آب می تواند منجر به مرگ بسیاری از موجودات آبزی گردد. سوختن سوخت های فسیلی باعث انتشار گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن می شود.
9- اتورافیک (افزایش مواد مغذی در دریا که باعث رویش انبوه گیاهان می شود): کودهایی که برای کشاورزی استفاده می شوند، اگر در نزدیکی آب رودخانه، دریاچه و غیره بریزند، موجب افزایش مقدار مواد مغذی در آب می شود.
فیتوپلانگتون ها با سرعت بیشتر تکثیر می شوند و باعث ایجاد شکوفه های جلبکی می گردند. این شکوفه های جلبکی باعث مختل کردن عمل اکوسیستم و ایجاد مشکلات می شوند.
جلبک ها از تمام اکسیژن موجود در آب استفاده می کنند و اکسیژنی را برای آبزیان نمی گذارند، بنابراین ماهی ها می میرند.
شکوفه های جلبکی جلوی نور خورشید را می گیرد و در نتیجه باعث از بین رفتن گیاهان در آب می شوند. برخی از جلبک ها، سمی را تولید می کنند که هر حیوانی آن را مصرف کند، مسموم می شود.
آلودگی آب
آلودگی آب و سلامت انسان
اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر می افتد.
- فلزات سنگین ناشی از فراورده های صنعتی، در نزدیکی رودخانه و دریاچه جمع می شوند. این فلزات موجب مسموم شدن ماهی ها و میگوها می شوند و انسان ها این حیوانات مسموم را مصرف می کنند. فلزات سنگین می توانند کاهش رشد، نقص در تولد و سرطان را بوجود آورند.
- زباله های صنعتی می توانند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، عدم باروری و مسمومیت حاد شوند.
- آلاینده های میکروبی ناشی از فاضلاب می تواند موجب بیماری های عفونی از قبیل حصبه، وبا و مرگ نوزادان شود.
- مواد آلی و مغذی باعث افزایش جلبک، کمبود اکسیژن و خفگی ماهی ها و دیگر موجودات زنده دریایی می شود.
- ذرات سولفات ناشی از باران اسیدی می تواند باعث مرگ موجودات زنده آبزی گردد.
ذرات معلق در آب، باعث کاهش کیفیت آب آشامیدنی برای انسان و کیفیت آب برای زندگی دریایی می شود. کاهش مقدار نفوذ نور خورشید به آب، کاهش رشد گیاهان و میکروارگانیسم ها را موجب می شود
- مصرف آب آلوده باعث بروز اسهال و عفونت معده می شود.
- آب های آلوده بستر مناسبی برای رشد پشه ها و دیگر حیوانات می باشند. اگر پشه آلوده شما را نیش بزند می تواند موجب بیماری هایی نظیر مالاریا و تب دانگ شود.
جلوگیری از آلوده شدن آب
- در مصرف آب صرفه جویی کنید. این صرفه جویی، جلوی کمبود آب سالم را می گیرد و مقدار آب آلوده ای که نیاز به تصفیه دارد را کاهش می دهد.
- رنگ، روغن و مواد زباله را درون سینک ظرفشویی، راهآب حمام و دستشویی و یا توالت نریزید.
- از پودر لباسشویی، مواد تمیز کننده خانگی و صابون و شامپو استفاده کنید.
- از کودها و یا حشره کش ها زیاد استفاده نکنید.
- مواد زباله را در رودخانه، دریاچه، جوی آب و ... نریزید.
صفحه1 از2