قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق در دیدار با هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران از پیگیری سه پروژه با کمک UNDP (برنامه عمران سازمان ملل متحد) خبرداد.



علیرضا دائمی، قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق در دیدار با گری لوئیس هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران در ساختمان ستادی وزارت نیرو با یادآوری اینکه سه پروژه در گذشته به منظور همکاری متقابل با UNDP در نظر گرفته شده بودعنوان کرد: یکی از این پروژه‌ها که از طریق  کارگاه آموزشی  معرفی شد مربوط به ساماندهی کیفی رودخانه کارون، پروژه دوم در خصوص مدیریت یکپارچه آب در یک حوضه آبریز و نمونه موفق آن  پروژه منارید  و پروژه سوم که با کمک شرکت مهندسی آبفای کشور مطرح شد، طرح فاضلاب کم کربن در ایران بود.
وی در ادامه با بیان این مطلب که این سه پروژه در دستور کار وزارت نیرو قراردارد و پیگیری خواهد شد، افزود: پروژه ۱ و ۳ مربوط به سازمان آب و برق خوزستان و شرکت مهندسی آبفای کشور است که مراحل تعریف و موافقتنامه های آن‌ها به انجام رسیده و در مرحله شروع عملیاتی است و در خصوص پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب در مناطق خشک، ضروری است تا حوضه آبریز شاهد آن تعیین و موافقتنامه آن نهایی شود، لذا ضروری است در جلسه تخصصی تری مطرح شود تا بتوان با جزئیات بیشتری به آن پرداخت.
دائمی همچنین با اشاره به اینکه مشکلات تالاب‌های هامون دارای چند مؤلفه هستند که از ۲۰ سال قبل به رصد آن مشغول هستیم افزود: دولت برای اینکه معیشت مردمی که تا قبل از کاهش آب هامون از این تالاب امرار معاش می‌کرده‌اند دچار مشکل نشوند اعتبار لازم را در نظر گرفته و در قالب آن ۴۶ هزار هکتار از زمین‌های دشت سیستان و قسمت‌هایی از هامون بازسازی و شبکه آن‌ها نیز تکمیل خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به مؤلفه دوم اظهار داشت: درعامل دیگر تکمیل زیر ساخت‌های چاه نیمه‌ها مطرح است تا با حداکثر بهره وری از این منابع استفاده شود.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق ادامه داد: مؤلفه سوم مربوط به مطالعاتی است که در فاز اول با کمک مؤسسات بین المللی آغاز شده و نتایج اولیه آن که شامل گزارش‌های آغازین بوده دریافت شد تا با همکاری کشورهای همسایه بتوان هامون را احیا کرد.
وی با اشاره به اینکه هر پروژه بایستی دستاوردها و نتایج روشنی داشته باشد و مسئولیت اجرا و منابع مالی و نتایج آن به روشنی معلوم شود گفت: اخیراً نیز در همایشی که توسط برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) با موضوع مقابله با طوفان شن برگزار شده بود، مدیران بیش از ۴۰ کشور به مباحث نحوه مقابله با طوفان شن و ریزگردها پرداختند که دستاوردهای خوبی را نیز در پی داشت.
علیرضا دائمی سپس از گری لوئیس خواست تا در صورت موافقت کار گروهی تشکیل گردد تا تمام موضوع‌های سه پروژه در مرحله و پروژه جدیدی برای ساماندهی هامون با جزئیات بیشتری در این کارگروه مطرح شود که بتوان به جمع بندی نهایی دست یافت.
وی همچنین با بیان اینکه آنچه ما از UNDP توقع داریم تأمین بودجه نیست بلکه می‌خواهیم مشکلات با یک نگاه و انتقال تجربیات جهانی مرتفع شود افزود: ایران از توان فنی و مالی بالایی برخوردار است و جزء کشورهای توانمند محسوب می‌شود و آنچه باعث شده تا با UNDP همکاری داشته باشد اجرای سیاست‌های درستی است که بتوان با اعمال آن،‌ با توسعه پایدار و حفاظت از طبیعت جلوگیری کرده تا بتوان هدر رفت منابع را با دانش روز جهان مدیریت کرد.
 گری لوئیس  هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران نیز در ادامه با بیان این مطلب که با تجربه ۲۰ ساله ای که از ایران دارد قادر به درک وخامت هامون و مشکلات ایجاد هست افزود: باید تلاش کرد تا در نتیجه کم آبی هامون و ایجاد ریزگردها، معیشت و سلامت مردم منطقه سیستان به خطر نیفتد.
وی با اشاره به اینکه باید مطالعاتی برای زنده نگه داشتن هامون انجام شود افزود: هامون را می‌توان با کمک کشور همسایه و مدیریت جامع منابع آب دوباره احیا کرد.
گری لوئیس ضمن ابراز خرسندی از سه مؤلفه پیشنهادی وزارت نیرو گفت: امیدواریم با اجرای این سه مؤلفه مشکلات ناشی از طوفان شن در منطقه مرتفع شده و ضمن ایجاد توسعه پایدار، کشاورزی نیز در منطقه سیستان توسعه یابد و مردم دوباره با کشاورزی و حفظ طبیعت آشتی کنند.
وی در خصوص اجرای پروژه‌های سه گانه در مرحله آغاز اجرا نیز ابراز امیدواری کرد، بزودی این مراحل اجرایی شود.