معاون اول رییس جمهور با اشاره به رفع نگرانی کابینه نسبت به تامین آب سالم در جنوب تهران، گفت: در دولت یازدهم جلساتی برای بررسی تامین آب شرب شهرهایی که در مورد آن نگرانی وجود داشت، برگزار شد که البته رسانه‌ای هم نشد؛ در مورد جنوب تهران نیز نگرانی وجود داشت که با بهره‌برداری از طرح ارتقای آب شرب جنوب تهران این نگرانی رفع شد.

به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، اسحاق جهانگیری در آیین بهره‌برداری از طرح ارتقاء کیفیت آب شرب جنوب تهران، در تصفیه‌خانه کن، گفت: نگرانی در مورد کیفیت آب برخی مناطق تهران که از آب چاه استفاده می‌شد، وجود داشت و اعلام آمادگی کردیم که در صورت نیاز در این مناطق از آب بسته بندی استفاده شود.



وی تصریح کرد: اما شرکت آب وفاضلاب استان تهران به اجرای پروژه با ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری سرعت بخشید و امروز کیفیت آب مناطق جنوب مشابه کیفیت آب در شمال تهران است.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از برنامه‌های اصلی دولت دوازدهم تامین آب شرب سالم برای تمام شهرها و روستاهای کشور است، گفت: ما نگرانی از این باب داریم که با وجود سرمایه‌گذاری بسیار برای تامین آب شرب با کیفیت مناسب، مردم از این آب برای شستشوی حیاط و ماشین استفاده کنند.

جهانگیری با ابراز خرسندی از بهره‌برداری از بخشی از پروژه های مهم کشور، گفت: ۳.۵ میلیون جمعیتی که در جنوب تهران هستند از این طرح بهره‌مند می‌شوند. قرارگاه خاتم نیز در پروژه‌هایی که اولویت دولت بوده، خوب کار کرده و امیدواریم که مابقی طرح هم طبق برنامه اجرا شود.

وی یادآور شد: ما در کشوری هستیم که مسئله آب اصلی‌ترین مساله آن است و توسعه حتما باید با درنظر گرفتن محدودیت های پیش رو که مهمترین آن آب است، صورت گیرد. کل کشور با محدودیت آب مواجه است؛ این محدودیت هم به نگرانی برای امروز و هم برای آینده ایران را دامن زده است؛ البته نه به این معنا که نمی‌توان از این بحران عبور کرد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم همکاری همه ارگان‌ها، گفت: امروز آب مساله مشترک بین همه ارکان نظام، دولت و مردم است و وظیفه اصلی وزارت نیرو نیز مدیریت آب است. وزارت نیرو در دولت یازدهم به مساله مدیریت منابع توجه ویژه‌ای کرد و این روند باید در دولت دوازدهم هم ادامه یابد.

جهانگیری با اشاره به اینکه تعداد جلسات شورای عالی آب در دولت‌های قبل، تک‌رقمی بود، گفت: در دولت یازدهم بیش از ۳۱ جلسه شورایعالی آب برگزار شد. در زمینه مدیریت منابع آب، شاید لازم باشد آب را از خارج از مرزها یا دریا تامین کنیم. ایران در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس کمترین استفاده را از دریا داشته است؛ درصورت نیاز باید آب خلیج فارس و دریای خزر را منتقل کنیم.

وی همچنین با تاکید بر لزوم حفظ حقابه ایران در مرزها و انجام مذاکرات دیپلماتیک در صورت نیاز، گفت: در دولت یازدهم تنها موردی که با اجازه خاص از صندوق توسعه ملی پول برداشت کردیم، درمورد آب بود؛ بر این اساس بیش از ۸ میلیارد دلار برای پروژه‌های آبی مجوز برداشت از مقام معظم رهبری گرفته شد و در غرب کشور پروژه‌های بزرگی درحال اجراست.

معاون اول رییس جمهور با تاکبد بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی و تعریف الگوی کشت، گفت: از مردم ایران خواهشمندم در مصرف آب شرب نیز صرفه جویی کنند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه روستاهای کشور نیز باید از آب مناسب مانند شهرها برخوردار باشند، گفت: در بخش فاضلاب باید کارهای وزارت نیرو تکمیل شود تا هم آب به چرخه بازگردد و هم از آلوده شدن منابع جلوگیری شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ورود بخش خصوصی به صنعت آب جدی است؛ اما می دانیم که اقتصاد آب و برق باید بهبود یابد تا جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی ایجاد شود.

این طرح از سوی قرارگاه سازندگی خاتم انبیا (ع) با احداث ۲۶ کیلومتر خط انتقال و ٢ مخزن ذخیره و متعادل کننده به ظرفیت ۷۵ هزار متر مکعب اجرا شده است.

پروژه ارتقای کیفی آب شرب جنوب تهران با هدف انتقال آب سطحی تصفیه شده و جایگزینی با آب زیرزمینی به منظور ارتقای کیفیت آب شرب ساکنان جنوب شهر تهران با جمعیتی بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، اجرایی شد.

این پروژه بخشی از طرح رینگ آب رسانی پیرامون شهر تهران است که مطالعات آن در سال ۱۳۹۰ انجام شده و شامل دو قسمت شرقی و غربی است.

قسمت شرقی با اجرای ۶ کیلومتر خط انتقال و ٢ مخزن ذخیره، آب سد ماملو را برای ارتقای کیفیت آب شرب جنوب شرق تهران در مناطق جنوب بزرگراه بعثت و شهرک های مسعودیه، افسریه، مسگرآباد، سلیمانیه و دیگر بخش های این منطقه، منتقل می کند.

قسمت غربی نیز بخشی از آب سطحی را از تصفیه خانه دوم واقع در منطقه کن (غرب تهران) با انتقال آب از طریق خط لوله ای به طول ٢٠ کیلومتر و عبور از معابر اصلی و آزاد راه تهران - کرج، جاده مخصوص و بزرگراه فتح و انتقال و دریافت آب از ٢ مخزن در منطقه تهرانسر به یافت آباد و جنوب غرب تهران منتقل می کند.

بر اساس این گزارش، همزمان با افتتاح پروژه ارتقای کیفی آب شرب جنوب تهران، ٢٧ پروژه در حوزه آب و فاضلاب شهر تهران با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد ریال در قالب حفر چاه، خطوط انتقال آب، ایستگاه های پمپاژ ، ایستگاه تله متری، بازسازی و توسعه خطوط لوله آب و فاضلاب و نصب انشعاب فاضلاب در جمع پنج هزار میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.