وزیر نیرو با تاکید بر اینکه اصلاح فرهنگ مصرف به معنای دورشدن از بدمصرفی و انتخاب الگوی مناسب برای استفاده از منابع آب و انرژی است، گفت: نباید شرایط به گونهای باشد که ما تنها با ابزار قیمت متوجه ارزش منابع گرانبهایی مثل آب باشیم.
رضا اردکانیان ادامه داد: ما در پنجمین دهه پیروزی انقلاب اسلامی نیازمند تمسک به چارچوبهای اخلاقی هستیم. عامل اصلی پیروزی انقلاب، برپا دارنده نظام و پایدار نگه دارنده آن پایبندی به اصول اخلاقی است. از این رو اصول و مبانی اخلاقی در همه عرصهها برای تمامی گروهها اصلیترین الزام موفقیت و دستیابی به اهداف است.
وی افزود: برای جامعه مولد ما پایبندی به اصول اخلاقی جزو اصلیترین شرایط و تضمینهای استمرار کسب حلال، تولید مستمر و پایداری و سلامت جامعه است. هرگونه خدشه به اصول اخلاقی ما را آسیبپذیر کرده و سپس با آسیبهای وارده ما را از ید واحده خارج میکند؛ همین مهم ما را به صورت مستمر گرفتار مسائلی خواهد کرد که انتهایی نخواهد داشت.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه پایبندی به اخلاقیات از ما دژی استوار میسازد، گفت: امروزه ما بیش از هر زمانی نیازمند آنیم که با افتخار به گذشته و دلهای سرشار از امید به آینده به پیش برویم.
اردکانیان با اشاره به تحریمهای یکجانبه آمریکا بر علیه کشورمان، ادامه داد: امروزه گران بهاترین ثروت در اختیار کشورمان منابع نیروی انسانی آن است که یکی از اصلیترین دلایل هجمههای متنوع استکبار نیز مشغول نگه داشتن چنین ظرفیتی است چرا که آنان به خوبی میدانند اگر این ظرفیت گرانبها گرفتار مشغولیتی نباشد مطمئنا نه تنها قادر است کشور خود را استحکام بسازد، بلکه سرریز توانش رفاه و آسایش را برای کل منطقه و همسایگان ایران فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: از این رو ما بایستی ضمن توجه به جوانان، امکانات را برای رشد استعدادها ایجاد کرده و شرایطی را فراهم کنیم که تمامی ظرفیتهای کشور بتواند در مسیر خود اتکایی به کار گرفته شود.
وزیر نیرو با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، گفت: این بیانیه ناظر بر چارچوبهایی است که میتواند خطوط کلی برنامههای توسعه کشور از جمله در زمینه منابع نیروی انسانی برای دهههای پیشرو را ترسیم کند.
اردکانیان تصریح کرد: یکی از اصلیترین فرازهای این بیانیه که وزارت نیرو خود را مخاطب آن میداند بحث فرهنگ مصرف است که شاید انگشت گذاشتن مقام معظم رهبری بر روی این مسئله و وعده اینکه در آینده صحبتهای بیشتری در این زمینه مطرح خواهد شد، بدین معناست که یکی از نقاط ضعف ما فرهنگ مصرف است و بایستی با تدابیر صورت گرفته و اصلاح شیوههای مصرف آن را تبدیل به یکی از نقاط قوت خود کنیم که اگر این مهم محقق شود دشمنان ما دیگر به هوس نخواهند افتاد تا از این روش ما را دچار مشکل کنند.
وی تاکید کرد: اصلاح فرهنگ مصرف به معنای دورشدن از بدمصرفی و انتخاب الگوی مناسب برای استفاده از منابع آب، انرژی و... است. ما بایستی مردمانی باشیم که همچون اجداد و پدران خود قدر آن و سایر منابع را به خوبی بدانیم. نباید شرایط به گونهای باشد که ما تنها با ابزار قیمت متوجه ارزش منابع گران بهایی مثل آب باشیم.